Despre nunti

Se spune ca nunta este al doilea eveniment important din viata unui om, dupa nastere. Practic se incepe o noua etapa. Unii doresc sa isi intemeieze o familie, unii o fac pentru situatia financiara, unii ca sa nu ramana singuri si unii o fac pur si simplu din iubire. Oricare ar fi motivul casatoriei, ea reprezinta un inceput si orice inceput trebuie sa fie facut cu dreptul. De aceea, de dragul viitoarelor tale amintiri este bine sa nu faci rabat de la o nunta frumoasa, ca in povesti. Eu cred ca se poate, indiferent de buget. Sa vedem acum elementele obligatorii care fac o nunta perfecta:
1. Tu si el - sunteti, bineinteles, cei mai importanti. Este bine sa iti aduci aminte peste ani de aceasta zi ca o zi frumoasa, relaxata, plina de spiritualism, iubire, prietenie, si nu ca una stresanta, cu gandul ca nu vin invitatii, se fura bautura, nu e buna mancarea, ma dor picioarele, nu m-a furat cine trebuia s.a. Pana la urma orice s-ar intampla, cei care vin la nunta ta, se presupune, ca iti sunt persoane dragi si nu te vor critica.
Rochia de mireasa, este de asemenea importanta, pentru ca toate privirile se vor atinti prima oara asupra ei. Mai ales privirile doamnelor, culmea! Se poate vedea cu ochiul liber o rochie de calitate si de bun gust. Calitatea materialului, tipul materialului folosit, croiala, originalitatea. Aceste caracteristici fac diferenta.
2. Restaurantul - este de asemenea important. Trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa se poata dansa fara sa calci pe careva in picioare si suficient de mic astfel incat sa nu te auzi in ecou. Este foarte important programul nuntii, ospatarii serviabili, meniul, si decoratiunile salii.
3. Decoratiunile si aranjamentele florale - o mare importanta o reprezinta decorarea salii. Cu cat mai multe flori si lumanari cu atat mai bine. Lasa-ti imaginatia sa zboare. Implica-te.
Sunt foarte multe modalitati de a face aranjamente florale: aranjamente florale inalte, rotunde, mici, in apa, iluminate, curgatoare. Orice ai alege nu ai cum sa dai gres. Este o parte pe care am observat ca multe mirese, din economie de bani, o sar si o inlocuiesc cu fructe sau cu nimic. Nunta trebuie sa inspire belsug, bunastare, veselie, petrecere. Doar o data o faci, nu? Trebuie sa le arati, in primul rand tu, celor dragi ca te bucuri de momentul tau.
Florile in combinatie cu lumanari si mici detalii dau o nunta perfecta din punct de vedere al decoratiunii.
Masa mirilor trebuie sa fie cea mai bogata. Trebuie sa fie uau! Multe flori, multe lumanari,multe lumini. Nu este un chef oarecare, nu este un majorat, este o nunta!
4. Muzica - fie ca iti place sa ti se cante live, fie ca preferi DJ, este bine sa vorbesti cu ei inainte sa organizati momentul, stilul muzicii trebuie sa fie in functie de preferintele voastre dar si ale invitatilor vostri.
6. Dansul mirilor - trebuie sa fie momentul serii, de care sa va bucurati pe parcursul nuntii. Alegeti voi melodia, nu ii lasati pe muzicanti sa o faca pentru voi. E momentul vostru. Ce melodie va place cel mai mult? Poate aveti amintiri impreuna cu o anumita melodie. Ea trebuie sa simbolizeze ceva, nu poate fi aleasa pur si simplu la intamplare. Dansul ar trebui sa fie ajutat de o anumita ambianta data de lumini si fum. Fumul trebuie sa iasa in anumite momente cheie ale melodiei. Ca sa iasa bine, nimic nu trebuie facut la intamplare. De aceea este bine sa comunici cat mai mult cu muzicantii inainte de eveniment. Iar daca ei nu au initiativa, fa-o tu.
5. Fotografii - nu trebuie facut rabat nici de la ei. Ce va ramane practic in urma nuntii? Cand vei dori sa iti amintesti aceste clipe sau cand vei dori sa le impartasesti cu cineva drag, primul lucru la care apelezi este albumul de nunta. Acesta trebuie sa fie impecabil. Pozele artistice, de calitate,  momentele cheie surprinse bine, culorile, totul este important. Si cel mai important: alegeti fotografi care nu fac poze comune.
6. Tortul miresei - Este ultimul moment cheie al nuntii, cel mai fotografiat, chiar si mai mult decat dansul mirilor. Din aceasta cauza tortul trebuie sa fie cat mai special, el trebuie sa continue povestea si in acelasi timp sa incheie seara. Tortul poate fi in concordata cu tematica nuntii sau cu decoratiunile florale sau cu rochia miresei. Si nu in ultimul rand trebuie sa fie gustos :).
7. Si nu il ultimul rand, fa dragoste in noaptea nuntii! Stiu ca vei fi obosita, prea entuziasmata sau prea dezamagita ca nu au iesit socotelile bine, insa... daca tot ai facut-o, bucura-te pana la sfarsit. Spun asta pentru ca pe toate miresele pe care le-am intrebat daca au facut dragoste in noaptea nuntii au raspuns cu un nu categoric. Nasol e ca si acelea care urmeaza sa se marite si-au cam luat gandul de la asta, "dar tu crezi ca eu o sa mai am chef de asta?" E cam trist, nu? Partea proasta e ca, daca vor continua asa, cu siguranta toate detaliile la care au lucrat cu sarguinta pentru noaptea visurilor lor, vor fi in zadar.
Asa cum am spus la inceput, ca inceputul trebuie sa fie unul bun, asa voi spune la sfarsit, ca pana la urma este doar un inceput si o sa mai ai de lucrat mult pentru a avea un sfarsit frumos.

Toate acestea, mai putin punctul 7 :), conduc catre atmosfera nuntii tale si cu siguranta sunt multe lucruri care contribuie la o nunta ca in povesti, dar nu uita ca detaliile fac diferenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu