Nunti tematice

         Toate nuntile sunt frumoase, insa in realitate, doar unele reusesc sa fie deosebite, la multe dintre ele din pacate, se vede lipsa atentiei la detalii. Nu ti-ar placea ca nunta ta sa fie inedita, o nunta care sa iasa din anonimat si care sa ramana in amintirea voastra si a invitatilor ca ceva deosebit? Probabil ca da.
De aceea, voi incerca sa te ajut cu cateva idei pentru nunta ta.

1. In primul rand, si cel mai usor de realizat, este tematica pe culori: rosu, mov, verde, crem, albastru, auriu etc. Aici poti alege o culoare, sau doua, care bineinteles va reprezinta pe tine si pe viitorul tau sot. 
Aproape tote lucrurile ce compun nunta vor avea o parte din culoarea sau culorile alease. Culoarea preferata va deveni simbolul nuntii tale. Rochia ta de mireasa poate purta pe trena flori, sau poti avea o coronita, sau bijuteriile tale sa aiba culoarea aleasa. Mirele trebuie si el sa faca nota concordanta cu tema aleasa: el poate opta pentru papion colorat, bretele colorate, pantofi colorati, butoni colorati, sau de ce nu, daca sunteti mai indrazneti costumul colorat. Vor urma florile, preferatele mele la o nunta :). Ele vor avea ca si culoare predominanta culoarea aleasa de voi, in special aranjamentele de masa si prezidiu. Buchetul miresei va fi cel mai deosebit,. Invitatiile, numerele de masa, meniurile, husele, luminile ambientale, cocardele, chiar si lampioanele, servetele, naproanele, marturiile, toate acestea vor contine culoarea aleasa de voi.

2. Nunta medievala. Cavaleri si domnite? Suna foarte bine si original. Aici in primul rand, cea mai importanta este locatia. Nu poti face o nunta medievala intre blocuri si intr-o sala patrata si cu gresie. Ca si restaurante de nunta in Brasov pentru o nunta medievala iti recomand Acasa la Dracula din Poiana Brasov, Cetatea Rasnov, Castelul Bran. Rochia miresei va avea obligatoriu cateva motive medievale, ca de exemplu, rochia poate avea maneci din voal lungi si largi, care se pierd in timpul mersului.etc. Mirele ar putea purta o sabie, iar mireasa sa fie inconjurata de domnite si cavaleri care vor primi invitatii. Nu-i asa ca ti-ar placea sa fii furata de niste cavaleri? Ba mai mult, mirele sa se lupte pentru tine? La furtul miresei, puteti opta pentru o mica sceneta intre cavaleri, cu sabiile. Sala ar putea fi decorata cu mere si cu steaguri medievale, iar florile ar putea contine nuante de albastru si verde. Invitatii vor fi primiti pe muzica medievala, cantata de domnite si cavaleri, bineinteles. Nu trebuie sa le impuneti invitatilor un dress code, este suficient ca voi doi sa aveti cateva elemente medievale, sa fie o locatie pe masura si sa existe cavaleri si domnite. Marturiile pot fi diverse, de la mere, pana la obiecte facute manual din ceramica. In comuna Corund din Harghita gasiti mesteri care va pot face din ceramica aproape tot ce va doriti. In plus, au plus valoare, pentru ca sunt pictate manual, si pot fi personalizate. 

3. Nunta in stil Shabby Chic. Shabby Chic este un stil romantic, boem, chic, cu nuante vintage, simplu, placut ochilor. Predomina nuante de alb, roze si crem. Scaunele clasice pot fi inlocuite cu scaune chiavari, este un ultim trend in materie de scaune, se gasesc de inchiriat. Florile vor fi facute in vaze de sticla, nu foarte inalte, rotunde, mai micute, ornate cu dantela crosetata sau in minighivece albe, iar ca si nuante nu trebuie sa lipseasca albul si rozul pal. Culorile nu trebuie sa fie tipatoare ci cat mai linistitoare, pale. Se pot face aranjamente frumoase in stilul Shabby Chic cu mini rose, eustoma, astilbe, amaranth, trandafiri, bujori, etc. Decorul salii va fi format din obiecte tip vintage, mini mobilier alb, colivie decorativa cu flori, rame foto, fotografii cu mirii, becuri simple (se gasesc de inchiriat). Iar ca marturii puteti oferi o mini rama foto vintage, alba sau un mic ghiveci cu flori. 

4. Nunta in stil Bucurestiul Vechi - Rochia miresei ar putea fi gen anii 60-70, la fel si coafura si machiajul. Aici cea mai mare importanta o au sala si muzica. Mirele ar putea avea o pipa sau un trabuc, asta daca bineinteles fumeaza. Ca si sala ar fi potrivit, o sala tip crama iar muzica, lautareasca veche, si muzica romaneasca veche, cum ar fi Romica Purceanu, Gabi Lunca, Gica Petrescu, Gheorghe Dinica, Loredana cu albumul Agurida. Invitatiile, si accesorile de masa trebuie sa fie si ele in tema, gen carte postala cu timbru. Ca marturie ati putea opta pentru un loz in plic in stil vechi, din hartie, se gasesc la Loteria Nationala special pentru nunti.

Alte teme pentru nunta ar fi: nunta tiganeasca, nunta cu fluturi, nunta rustica, nunta anotimp, nunta cu tema marina. Le voi descrie in articolele urmatoare.

Pana atunci, va doresc multa inspiratie in alegerea temei perfecte pentru nunta voastra :).





Prima zi de primavara

Gata! S-a dat startul la primavara! Adio zapada, adio zile moharate si adio nopti reci.
Nu stiu voi cum sunteti, dar primavara eu simt ca renasc alaturi de natura. Inima imi bate mai tare, entuziasmul reinvie, planurile de viitor prind contur, iubirea este mai pasionala, imi vine un chef sa cuceresc lumea, intr-un cuvant prind aripi.
Asta am simtit si atunci cand am facut acest aranjament floral. Este realizat intr-un vas de ceramica cu dantela "home/ hand made" si este compus din multe si diferite flori, de la trandafiri si lalele la floarea soarelui  si crizantema, ceea ce ii da o nota vesela, optimista. Este un aranjament colorat ideal pentru sezonul de primavara/ vara. Poate fi un cadou foarte frumos si cu siguranta apreciat de persoanele sensibile. In plus, are dubla intrebuintare :D. Vasul de ceramica se poate folosi ulterior in bucatarie.



Restaurante nunti Brasov

V-ati hotarat sa va casatoriti. Felicitari! Bucura-te acum, pentru ca urmeaza sa realizezi ca nu este totul ca in filme :D. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi data nuntii. Apoi urmeaza alegerea restaurantului dar inainte de aceasta este bine sa va faceti o lista cu invitatii. Daca esti ceruta anul acesta si vrei sa te casatoresti la anul, vei constata cu stupoare ca nu sunteti singurii amorezati si ca data ta preferata s-ar putea sa fie ocupata in majoritatea localurilor.
Esti plin de entuziasm, pozitivism si optimism si ai sentimentul ca tot universul participa la fericirea ta, pana cand esti trezit (cu greu) la realitate de glasul unui sef de sala....nu se poate! data este ocupata.  80 de persoane...nu se poate!  Doar daca va vin peste 100 de invitati sau doar daca sunteti de acord sa platiti din buzunar restul de meniuri pana la 100. Apoi urmeaza sa ploua cu impedimente... bautura nu puteti sa o aduceti, trebuie sa luati pachetul nostru... ospatarilor trebuie sa le dati 10%.... taxa de dop este 1%...si 1% sparturi. Avansul este 25%...! Afli atunci ce este taxa de dop, de ce esti obligat sa dai procent ospatarilor,chiar daca poate nu o sa fi multumita de ei, ce inseamna 1% sparturi, chiar daca nu se sparge nimic, de ce esti obligat sa iei pachetul lor de bauturi care e fff scump....toate acestea te vor face sa realizezi ca nunta ta, visurile tale, sentimentele pure pe care le nutresti ..sunt doar o afacere foarte banoasa.
Ca sa iti fie mai usor, si sa nu umbli din restaurant in restaurant, voi enumera cateva restaurante din Brasov pe care le-am vizitat pentru organizarea nuntii mele si  imi voi spune parerea personala despre ele. Asadar:
1. Hanul Dambul Morii Brasov, este o locatie superba de nunta, in natura, noua, sub forma unui cort de sticla, cu gradina frumoasa, ingrijita, cu piscina interioara. Candelabre lungi, mocheta rosie, parchet pe jos si mese rotunde. Este o locatie frumoasa, pentru o nunta cu un buget mai ridicat, este destinat nuntilor peste 100 de persoane, taxa dop,  taxa ospatari, sparturi si trebuie luat pachetul lor de bauturi, cel putin asa ne-au zis noua. Per ansamblu este o locatie frumoasa.
2. Bielmann SinPetru - o gradina absolut frumoasa, cu piscina, animalute lenese iti clatesc ochii si te mangaie pe picior (un lucru pozitiv, daca iti plac animalele, bineinteles). Locatia de nunta este o terasa din lemn cu posibilitatea de a se face un fel de cort daca se lasa frigul, este un local rustic, insa ringul de dans este undeva in spatele meselor astfel incat iti este destul de greu sa urmaresti ce se intampla acolo daca esti la masa. Bautura nu poti sa o aduci de acasa, se face Open Bar cu preturi de bar, bineinteles. Poti sa aduci bautura spirtoasa de acasa. Meniul este acceptabil ca si pret. Dat fiind ca este hotel, nunta nu va fi una de noapte, si daca se depaseste o anumita ora, muzica se va da incet. In plus, daca ploua si e vreme urata va trebui sa faci nunta in sala de rezerva, undeva in subsol, o sala in care mesele se aseaza toate in cerc. Vei plati acelasi pret chiar daca vei face nunta in sala. In principiu, daca faceti nunta vara, nu ar trebui sa fie nici o problema, iar daca vreti o nunta in aer liber, cu gradina si piscina, intima, este o locatie potrivita.
3. Hanul Muresenilor din Sacele - are o locatie frumoasa pentru nunti in aer liber, practic fiecare masa reprezinta un foisor iar ringul de dans este tot un foisor, situat undeva la mijloc. Este un loc frumos, inconjurat de padure si iarba, ar putea fi ca in filme. Singura problema este distanta destul de mare intre foisoare, iar acest local este destinat nuntilor peste 100 de persoane. Daca va ploua, nunta se va face in restaurant, se vor amenaja ambele. Tarifele sunt acceptabile si se poate aduce bautura de acasa. Nu exista o durata fixa a nuntii, si nici un interval al acesteia. Este recomandata in special in lunile calduroase, iulie si august.
4. La Stejarii Darste - este o locatie noua, un hotel de 4*, in zona hanului Dambul Morii dar nu se face dreapta ci stanga. Se urca un pic prin padure si ajungi la el. Este un restaurant frumos, elegant, cu mocheta de calitate, scaune frumos tapitate, care nu merita invelite cu huse, mese rotunde, pretul meniului impreuna cu bautaura full era unul destul de bun. Nunta dureaza 10 ore, ce depaseste se plateste suplimentar. Cele 10 ore poti sa le faci in orice interval vrei tu.  In rest, il recomand.
5. Vienna -  Arata bine inauntru, am fost si la o nunta acolo. Doamna care se ocupa de evenimente, este o prezenta placuta, sincera, umana as zice, in comparatie cu altii. Au 2 sali, una pentru nunti mari, si una pentru nunti de 60-90 persoane. Iti dau huse, fete de masa, oglinzi de masa, pretul meniului era foarte bun, era inclusa ceva bautura in pretul meniului. Restul bauturii - de acasa. Taxa dop, taxa sparturi, procent ospatari. In plus de la ora 11-12 trebuie sa dai muzica incet. Nu se pot face nunti de noapte acolo. Restaurantul e dragut.
6. Restaurant Classic Inn - Cautand pe internet, am dat peste Classic Inn, un hotel boem, izolat, aparent anonim, undeva in Schei, sub Tampa. Am facut niste sport, am urcat si l-am vazut. Frumos, nu am ce zice, cochet. Nu mi-a placut faptul ca nu era delimitat in nici un fel, restaurantul de lobby si receptie. Din cate am iteles, vecinul de vis-a-vis sufera de insomnii cronice si penalizeaza orice zgomot in plus dupa ora 12 noaptea. Deci, daca vrei o nunta pana in ora 12, il recomand.
7. Belvedere,  situat in drum spre Poiana Brasov. Am auzit despre el lucruri frumoase, deci hai! Curtea frumoasa, cu piscina, intram la receptie spunem ca dorim sa vedem sala. Ok, urcati-va in lift si ajungeti acolo. Zis si facut. Nici nu m-am urcat bine in lift, ca m-am trezit cu niste ospatari foarte primitori si foarte bine pusi la punct. Am iesit din lift direct in sala. Restaurantul este frumos, mesele asezate la geam, vederea este superba, insa este mic. Cred ca maxim 70 persoane. MasterChef, diplome, medalii etc. Pretul, la fel ca altele care aratau mult mai prost. Il recomand pentru botezuri, sau nunti mai mici, si cu invitati care nu au pretentii la un meniu traditionalist.
8. Sergiana - cred ca este cel mai cunoscut si apreciat restaurant din Brasov. Insa, eu cred ca o locatie potrivita unei nunti nu trebuie sa fie printre blocuri, ci cat mai mult in mijlocul naturii. Saliile-frumoase si multe, pentru toate poftele si marimile. Aranjamentele sunt incluse in pret. Cica este mancarea buna. Nu mi-a placut felul in care am fost primiti, ni s-au aratat salile cu un plictis ingrozitor, dar poate acum s-au schimbat. Avansul era destul de mare. In rest taxe de dop, taxe de ospatari, etc.
9. Acasa la Dracula - suna infiorator, nu? Ei bine aceasta este locatia aleasa de noi, dupa atatea cautari! Obositi de stilul afacerist al ospatarilor din Brasov, ne-am decis sa cautam si in Poiana. Este frumos, aer curat, nu sunt blocuri...deci poate fi o locatie de vis. Mergem la Acasa la Dracula. Intram...nu era nimeni, intuneric... destul de ciudat. Pana la urma, iese de sub tejgheaua de la receptie o domnisoara vesela si primitoare. Am rugat-o sa ne arate salile. Au doua, una mai mare jos, si una mai mica sus. Cea de jos, este stilul crama, cu usi masive din lemn, foarte frumos, un fel de caramida pe pereti. Cea de sus este eleganta, predomina culoarea verde, multe flori, o terasa absolut frumoasa, mese rotunde, mocheta. Noua ne-au placut amandoua, dar cea de jos e mai potrivita pentru ce am cautat noi. Plus ca este si racoroasa si are si o mica terasa.
Ok. Am cerut sa vedem meniurile. Uau! preturi la fel ca in Brasov. Si totusi suntem in Poiana. Bauturile sunt un pic incomode, dar practic de acolo castiga ei, si iese avantajos impreuna cu mancarea. Avansul se poate plati in rate, ospatarii primesc dupa cum ii apreciezi tu, la sfarsit nu esti obligat sa le dai procent. Si cam atat ca si taxe. In plus, am fost primiti de cel mai calduros manager, o doamna. Primim o camera gratuita, primim discount pentru alte camere, primim meniul ales inainte de nunta pentru a-l degusta, iar dupa 1 an vom avea o cina romantica la ei. In plus, se pot aprinde lampioane, au huse, sfestnice si ce mai au ei, in pret.
Uau! In sfarsit ne revenise entuziasmul.

Ideea este ca ai mult de umblat pana gasesti ceva ce iti place si ca din pacate servicile la noi, cel putin in Brasov lasa de dorit. Multi nici nu se sfiesc sa ascunda faptul ca vor cat mai multi bani de la tine.Este pacat. Este pacat, pentru ca nu isi dau seama ca astfel nu au decat de pierdut pe viitor.

Mai sunt cu siguranta restaurante pe care le-am vizitat, cum ar fi: Hanul Domnesc (frumos, dragut, langa calea ferata), Casa Romaneasca (mic, rustic, preturi bune), Grand Restaurant (situat intre blocuri, in centrul civic), Imparatul Romanilor, Pensiunea Floarea Soarelui, Ramada, Hanul din Ardeal, Anturaj.

 Acum, ca le-am recapitulat aici, nu pot sa zic decat ca: Doamne, ce nebuna am fost de am umblat atat!
 Dar a meritat.

Va urez succes!




Despre nunti

Se spune ca nunta este al doilea eveniment important din viata unui om, dupa nastere. Practic se incepe o noua etapa. Unii doresc sa isi intemeieze o familie, unii o fac pentru situatia financiara, unii ca sa nu ramana singuri si unii o fac pur si simplu din iubire. Oricare ar fi motivul casatoriei, ea reprezinta un inceput si orice inceput trebuie sa fie facut cu dreptul. De aceea, de dragul viitoarelor tale amintiri este bine sa nu faci rabat de la o nunta frumoasa, ca in povesti. Eu cred ca se poate, indiferent de buget. Sa vedem acum elementele obligatorii care fac o nunta perfecta:
1. Tu si el - sunteti, bineinteles, cei mai importanti. Este bine sa iti aduci aminte peste ani de aceasta zi ca o zi frumoasa, relaxata, plina de spiritualism, iubire, prietenie, si nu ca una stresanta, cu gandul ca nu vin invitatii, se fura bautura, nu e buna mancarea, ma dor picioarele, nu m-a furat cine trebuia s.a. Pana la urma orice s-ar intampla, cei care vin la nunta ta, se presupune, ca iti sunt persoane dragi si nu te vor critica.
Rochia de mireasa, este de asemenea importanta, pentru ca toate privirile se vor atinti prima oara asupra ei. Mai ales privirile doamnelor, culmea! Se poate vedea cu ochiul liber o rochie de calitate si de bun gust. Calitatea materialului, tipul materialului folosit, croiala, originalitatea. Aceste caracteristici fac diferenta.
2. Restaurantul - este de asemenea important. Trebuie sa fie suficient de mare astfel incat sa se poata dansa fara sa calci pe careva in picioare si suficient de mic astfel incat sa nu te auzi in ecou. Este foarte important programul nuntii, ospatarii serviabili, meniul, si decoratiunile salii.
3. Decoratiunile si aranjamentele florale - o mare importanta o reprezinta decorarea salii. Cu cat mai multe flori si lumanari cu atat mai bine. Lasa-ti imaginatia sa zboare. Implica-te.
Sunt foarte multe modalitati de a face aranjamente florale: aranjamente florale inalte, rotunde, mici, in apa, iluminate, curgatoare. Orice ai alege nu ai cum sa dai gres. Este o parte pe care am observat ca multe mirese, din economie de bani, o sar si o inlocuiesc cu fructe sau cu nimic. Nunta trebuie sa inspire belsug, bunastare, veselie, petrecere. Doar o data o faci, nu? Trebuie sa le arati, in primul rand tu, celor dragi ca te bucuri de momentul tau.
Florile in combinatie cu lumanari si mici detalii dau o nunta perfecta din punct de vedere al decoratiunii.
Masa mirilor trebuie sa fie cea mai bogata. Trebuie sa fie uau! Multe flori, multe lumanari,multe lumini. Nu este un chef oarecare, nu este un majorat, este o nunta!
4. Muzica - fie ca iti place sa ti se cante live, fie ca preferi DJ, este bine sa vorbesti cu ei inainte sa organizati momentul, stilul muzicii trebuie sa fie in functie de preferintele voastre dar si ale invitatilor vostri.
6. Dansul mirilor - trebuie sa fie momentul serii, de care sa va bucurati pe parcursul nuntii. Alegeti voi melodia, nu ii lasati pe muzicanti sa o faca pentru voi. E momentul vostru. Ce melodie va place cel mai mult? Poate aveti amintiri impreuna cu o anumita melodie. Ea trebuie sa simbolizeze ceva, nu poate fi aleasa pur si simplu la intamplare. Dansul ar trebui sa fie ajutat de o anumita ambianta data de lumini si fum. Fumul trebuie sa iasa in anumite momente cheie ale melodiei. Ca sa iasa bine, nimic nu trebuie facut la intamplare. De aceea este bine sa comunici cat mai mult cu muzicantii inainte de eveniment. Iar daca ei nu au initiativa, fa-o tu.
5. Fotografii - nu trebuie facut rabat nici de la ei. Ce va ramane practic in urma nuntii? Cand vei dori sa iti amintesti aceste clipe sau cand vei dori sa le impartasesti cu cineva drag, primul lucru la care apelezi este albumul de nunta. Acesta trebuie sa fie impecabil. Pozele artistice, de calitate,  momentele cheie surprinse bine, culorile, totul este important. Si cel mai important: alegeti fotografi care nu fac poze comune.
6. Tortul miresei - Este ultimul moment cheie al nuntii, cel mai fotografiat, chiar si mai mult decat dansul mirilor. Din aceasta cauza tortul trebuie sa fie cat mai special, el trebuie sa continue povestea si in acelasi timp sa incheie seara. Tortul poate fi in concordata cu tematica nuntii sau cu decoratiunile florale sau cu rochia miresei. Si nu in ultimul rand trebuie sa fie gustos :).
7. Si nu il ultimul rand, fa dragoste in noaptea nuntii! Stiu ca vei fi obosita, prea entuziasmata sau prea dezamagita ca nu au iesit socotelile bine, insa... daca tot ai facut-o, bucura-te pana la sfarsit. Spun asta pentru ca pe toate miresele pe care le-am intrebat daca au facut dragoste in noaptea nuntii au raspuns cu un nu categoric. Nasol e ca si acelea care urmeaza sa se marite si-au cam luat gandul de la asta, "dar tu crezi ca eu o sa mai am chef de asta?" E cam trist, nu? Partea proasta e ca, daca vor continua asa, cu siguranta toate detaliile la care au lucrat cu sarguinta pentru noaptea visurilor lor, vor fi in zadar.
Asa cum am spus la inceput, ca inceputul trebuie sa fie unul bun, asa voi spune la sfarsit, ca pana la urma este doar un inceput si o sa mai ai de lucrat mult pentru a avea un sfarsit frumos.

Toate acestea, mai putin punctul 7 :), conduc catre atmosfera nuntii tale si cu siguranta sunt multe lucruri care contribuie la o nunta ca in povesti, dar nu uita ca detaliile fac diferenta.

Tu cui i-ai daruit flori astazi?

Ce fain ar fi sa primesc flori astazi! Cu siguranta mi-ar insenina ziua :). Este oare demodat sa cumperi flori? De ce primim flori doar de sarbatori? E clar, cand vine vorba de 1 si 8 martie primim flori si cateodata daca esti norocoasa, de ziua ta. Ne simtim atunci iubite, apreciate, in plin centrul atentiei dar nu ne gandim ca de fapt e doar un ritual si ca cel putin jumatate din populatia feminina nutreste in acelasi timp cu tine aceleasi sentimente de implinire. Normal ca primesti flori de ziua femeii ca doar altfel e jar si amar de bietul baiat :). Dar in alte zi fara un eveniment anume, de ce nu se daruiesc flori. De fapt gresesc, mai este un eveniment la care se daruiesc flori, insa prea tarziu pentru ca nu se mai poate bucura nimeni de ele.
 Preferam sa daruim haine si tot felul de lucruri "practice" cu intrebuintare fizica, dar cadouri care sa iti bucure sufletul...?.
 Florile, pe langa coloristica si frumusetea care o ofera ochilor, s-a demonstrat ca au un efect terapeutic foarte bun. Ajuta in depresie, in anxietate si prin frumusetea lor emana o stare de liniste si calm. De asemenea parfumul lor, care practic nu dauneaza sanatatii in nici un fel ajuta la o stare de confort si bine.
Florile sunt o alternativa naturala la spay-urile de camera care contin foarte multi agenti chimici pe care noi ii respiram zilnic. Eu una, cand vine primavara imi cumpar mereu flori pentru ca imi place la nebunie sa am cel putin un buchetel in camera si mai ales in camera unde lucrez.
Pana la urma, mi se pare super misto sa iti cumperi flori, asa cum iti cumperi singura crema de fata, hainele cu care te imbraci si decoratiunile din casa.
In concluzie, ma intreb cui i-as putea darui eu astazi flori fara nici un motiv anume: mamei, surorii mele, colegei mele, prietenei mele si nu in ultimul rand mie!
Tu cui ai putea sa ii daruiesti flori astazi?

Prima nunta


     Intotdeauna mi-am dorit sa creez lucruri, sa inventez, sa ma descopar pe mine in lucrurile pe care le fac. Mi-am dorit o cariera artistica insa lucrurile au mers in asa fel incat sa aleg o cariera practica. Asa am ajuns sa lucrez in vanzari, fapt ce m-a ajutat sa descopar oamenii, sa le cunosc nevoile si de ce nu,  dorintele. Insa, dorinta mea de a face ceva frumos, de a vedea mereu oameni fericiti, de a crea, m-a determinat sa ma orientez si spre arta florala.
      Primul contact cu florile l-am avut la nunta unei prietene, care a avut curajul de a se lasa pe mana mea :). Rezultatul a fost unul foarte bun, fiind foarte multumita atat ea cat si invitatii ei, iar cel mai emotionant moment a fost cand invitatii ei m-au felicitat pentru aranjametele facute. Am inceput prin a ma documenta foarte mult despre semnificatia florilor, despre ingrijirea florilor si am studiat si studiez in continuare tehnicile marilor designeri florali din toata lumea. Acest blog este un inceput pentru mine, si acest blog va fi martorul evolutiei mele in design floral.